Wat is de eerste communie?

communie-2

Wat is de eerste communie?

communie-2De eerste communie is een spannend moment, maar wat is het nou eigenlijk precies? De eerste communie gebeurd als je ongeveer zeven jaar oud bent, en is een van de stappen van de inwijding in het Christelijk geloof. De eerste stap is de doping, dit gebeurd vaak als je nog maar een baby bent en je er nog niet zoveel van door hebt. De tweede stap is de eerste communie. Nu ben je al wat ouder, en ga je samen met een groepje andere kinderen meer leren over wat het Christelijk geloof precies inhoudt. Aan het einde van de leer periode, doe je de eerste communie in de kerk.

De eerste communie is dus een belangrijke traditie, maar het is ook een heel feestelijke dag. Voordat je communie gaat doen, ga je communiekaartjes sturen om al je familie en vriendjes uit te nodigen om te komen kijken. Om het feest helemaal af te maken, nemen alle mensen vaak ook nog mooie cadeautjes voor je mee! Veel kinderen krijgen voor hun communie een mooi horloge of een fiets. Maar tegenwoordig worden elektronische cadeaus zoals spelcomputers, telefoons en mp3 spelers ook steeds populairder.

Na je eerste communie is er nog een laatste stap voordat je helemaal ingewijd bent in de kerk, het vormsel. Meestal gebeurd het vormsel rond je twaalfde, maar het kan ook nog als je al volwassen bent.

Post your comment