Sinterklaasboek met kleurenpiet

kleurenpiet-robert-vuijsje

Sinterklaasboek met kleurenpiet

Schrijver Robert Vuijsje brengt volgend najaar een Sinterklaasboek uit voor kinderen, waarin Zwarte Piet is omgetoverd tot Kleurenpiet.

Het boek gaat over een wit en een bruin jongetje die zich willen verkleden als Zwarte Piet en hiervoor alle kleuren schmink uitproberen. Vuijsje heeft het geschreven om kinderen de kans te geven met een andere Zwarte Piet op te groeien dan tot noch toe het geval is. De schrijver mengde zich vóór de ophef rondom Zwarte Piet al in de discussie met een uitgebreid stuk in de Volkskrant, waarin hij pleit voor afschaffing van Zwarte Piet. “Ik heb zelf tot dit jaar ook nooit zo over Zwarte Piet nagedacht, omdat dat in mijn beleving niks met zwarte mensen te maken heeft. Maar, zoals ik ook al in de Volkskrant schreef, het gaat niet om mijn beleving, maar om de beleving van andere mensen. Ik denk dat de discussie die nu ontstaan is, een historisch punt is in hoe wij met elkaar samenleven, met name de reacties erop.

kleurenpiet-robert-vuijsje

Alleen maar stoute kinderen verschijnt in het najaar van 2014 bij uitgeverij Leopold.