Een robot voor kinderen

robots-kinderen

Een robot voor kinderen

Ze zien er leuk uit en kunnen ook nog eens veel: de nieuwe robots van Play-i. Ze zijn speciaal voor kinderen ontwikkeld, om hen op eenvoudige manier te leren programmeren. De robot kan verschillende bewegingen maken, rondrijden en zelfs een muziekinstrument bespelen. Hij wordt aangestuurd via een tablet of telefoon. In het eerste stadium zal dit gebeuren door het verslepen van icoontjes, later door het invoeren van complete codes.

De robot is ontwikkeld door een groep van voormalig Apple- en Google-medewerkers en is bedoeld voor kinderen vanaf vijf jaar oud. Het bedrijf Play-i heeft twee robots gemaakt: de eenvoudige Yana-robot kost 49 dollar, de duurdere variant- die ook kan rondrijden- 149 dollar. Leuk voor op het verlanglijstje voor Sinterklaas!

Bekijk hieronder de video over de werking voor de robots.