Verjaardagsfeest!

Verjaardagsfeest!

Je verjaardag is de mooiste dag van het jaar. Daarom moet het een geweldig feest worden. Wij zijn echte feestbeesten en weten hoe je iedereen kunt vermaken. Dit willen we graag delen en daarom geven we hier enkele tips.

Hoeveel kinderen nodig ik uit?
Het is makkelijk om je leeftijd aan te houden bij het bepalen van de gasten. Dus als je 6 jaar wordt kun je 6 kinderen uitnodigen.

De voorbereiding:
Eten en hapjes:
-De meeste kinderen zijn verzot op zoetigheid en kleur. Het is dan ook leuk om schalen met chips en snoep op tafel te zetten.
-Heb je geen zin om van te voren een taart te bakken, dan is het ook een idee om samen met je gasten cupcakes te maken en daarna lekker op te eten.
-Voor het avondeten is friet toch het meest geliefde eten. Makkelijk en iedereen lust het.

Nog een leuke tip: Leg wit damastpapier op tafel en laat iedereen erop tekenen en schrijven. Na het feestje kun je er een leuk stuk uitknippen en inlijsten, zo heb je een mooie herinnering aan je party.

Hoe begin ik het feest?
Om iedereen welkom te heten op je feest, hang je ballonnen, slingers en serpentines op en zet je een leuk muziekje op. Zo komt iedereen in de stemming en begint meteen je feest.
Je doet je mooiste kleren aan en zorgt dat je een goed humeur hebt en doet zelf de deur open als er iemand van je gasten aanbelt.

Spelletjes voor een kinderfeest:
Wasknijperspel:
Je maakt teams van 2. Elk van de spelers krijgt 3 wasknijpers op een zichtbare plaats op zijn lichaam. Dan gaan ze tegenover elkaar staan. Jullie tellen af 3….2….1 en dan moeten ze proberen de knijpers van de tegenpartij te pakken. Wie ze het eerst heeft is de winnaar. De winnaars van elk team spelen weer tegen elkaar en zo heb je uiteindelijk 1 winnaar.

Muts, sjaal en handschoenen?
Je verpakt een stuk chocolade in verschillende lagen aluminiumfolie en rolt er wat garen omheen. Dat leg je op een tafeltje. Op een stoel die je erbij zet, liggen muts, handschoenen, sjaal en een vork en mes. Om de beurt gooien de kinderen met een dobbelsteen. Degene die 6 gooit moet de muts, de handschoenen en de sjaal aandoen en dan met mes en vork de chocolade uitpakken en stukjes van de chocolade afsnijden en opeten. Het kind dat aan de beurt is mag zolang doorgaan tot de volgende 6 is gegooid.

In de knoop, uit de knoop
Alle kinderen, behalve 1 gaan op de grond liggen en wurmen zich in elkaar, benen om elkaar, handen door elkaar, zoals wormen dat doen. Dan moet het kind dat nog staat de hele warboel uit elkaar halen, door telkens 1 aanwijzing te geven. Bijvoorbeeld:  Thijs til je rechterarm omhoog, Anna haal je linkerbeen weg. Alleen degene die word aangesproken voert het bevel uit, verder beweegt niemand. Dit is hilarisch en werkt op de lachspieren.

Het foute getal:
Je gaat met zijn allen in een kring zitten en spreekt een getal onder de 10 af. Bijvoorbeeld 5. Dan gaan jullie om de beurt snel tellen . 1..2..3.. Wanneer iemand een getal noemt met 5 erin is hij/zij af. Dus wanneer iemand 5, 15, 25, 35, 45, 50, enz. zegt is diegene af.

Dansspel:
Er wordt muziek gedraaid en iedereen danst, tot het moment dat de muziek stopt. Dan moet je meteen blijven staan in de laatste houding. Het kind dat daarna beweegt is af.
Wie het laatst overblijft wint.

Rugtekening:
3 kinderen zitten achter elkaar. Het eerste kind heeft een vel papier op de rug geplakt, het tweede kind een pen en het derde een pen zonder vulling. Het derde kind tekent op de rug van het tweede kind iets en het tweede kind moet natekenen wat het voelt op de rug van het eerste kind.

Met deze spellen kun je wel even vooruit, maar natuurlijk kun je zelf ook nog hele leuke dingen bedenken. Als iedereen vrolijk is, gaat het je zeker lukken een megaparty te organiseren. Het is trouwens erg handig een fototoestel bij de hand te hebben.

VEEL SUCCES.